Inlocuire permis de conducere dupa casatorie 2020

2
3092

Inlocuire permis de conducere dupa casatorie 2020.
Schimbarea numelui in urma casatoriei atrage dupa sine si schimbarea unor documente importante pentru fiecare cetatean in parte. Permisul de conducere este unul dintre ele si se schimba in mod obligatoriu dupa schimbarea numelui si implicit a buletinului.

Pentru a solicita schimbarea permisului de conducere trebuie in primul rand schimbat buletinul (am detaliat procedura de schimbare a buletinului in urma casatoriei aici).

Asadar, actele pe care trebuie sa le depuneti la DRPCIV in vederea obtinerii unui duplicat al permisului auto sunt:

 • Buletinul in original si copie;
 • Documentul care atesta plata contravalorii permisului auto (89 lei);
 • Permisul de conducere in original;
 • Cerere tip eliberata de la ghiseul DRPCIV.

Atunci cand se solicita schimbarea permisului de conducere in urma schimbarii numelui, solicitantul are la dispozitie eliberarea unui duplicat al permisului auto sau elibererea unui permis nou. Diferenta dintre cele doua tipuri de permise este valabilitatea. Duplicatul permisului de conducere are aceeasi valabilitate ca si permisul vechi pe care solicitantul doreste sa il schimbe, pe cand un permis nou va avea si o valabilitate noua.

Daca solicitantul opteaza pentru eliberarea unui permis nou, cu o alta valabilitate decat cea a vechiului permis, acesta trebuie sa prezinte, pe langa documentele mentionate mai sus, fisa medicala. Doar pe baza acesteia se va prelungi valabilitatea actului.

Daca permisul are o valabilitate aproape de data expirarii este indicata examinarea medicala si eliberarea unei noi fise medicale in vederea obtinerii unui permis cu o noua valabilitate.

Inlocuire permis de conducere dupa casatorie 2020.
Un alt aspect important este acela ca anul acesta a fost introdus inca un pas pentru a schimba permisul. Astfel incat, cei care sunt nevoiti sa schimbe permisul de conducere trebuie sa se programeze online pe site-ul DRPCIV inainte de a se prezenta la ghiseu. De asemenea persoanele care se programeaza trebuie sa fie punctuale pentru a nu pierde programarea.

Asadar, ca sa sintetizam putin toate aceste informatii, pasii care trebuie parcursi pentru a schimba permisul auto dupa casatorie sunt:

 • Schimbarea buletinului;
 • Examinarea medicala in vederea obtinerii fisei medicale (se face doar de persoanele care doresc o valabilitate mai mare a permisului nou fata de cel vechi);
 • Plata contravalorii permisului;
 • Programarea online;
 • Prezentarea la serviciul public comunitar (SRPCIV)

Copiile documentelor necesare emiterii unui duplicat al permisului auto pot fi transmise atat prin posta cat si prin e-mail cu conditia ca, duplicatul permisului de conducere se elibereaza personal solicitantului dupa ce acesta depune personal documentele in original la serviciul comunitar (SRPCIV).

Daca aveti intrebari nu ezitati sa lasati un mesaj in casuta de mai jos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 COMENTARII

 1. Bună ziua!
  Vreau sa îmi schimb permisul după căsătorie!
  Permisul meu expira anul viitor în noiembrie, dar as vrea sa îmi i au valabilitatea pana atunci!
  Se poate?

  • Buna ziua!
   Sigur că da, puteți să schimbați permisul și să beneficiați de aceeași valabilitate a acestuia. Procedura este simpla și am prezentat-o in articolul de mai sus.