Inlocuire permis de conducere dupa casatorie 2020

Inlocuire permis de conducere dupa casatorie 2020.
Schimbarea numelui in urma casatoriei atrage dupa sine si schimbarea unor documente importante pentru fiecare cetatean in parte. Permisul de conducere este unul dintre ele si se schimba in mod obligatoriu dupa schimbarea numelui si implicit a buletinului.

Pentru a solicita schimbarea permisului de conducere trebuie in primul rand schimbat buletinul (am detaliat procedura de schimbare a buletinului in urma casatoriei aici).

Asadar, actele pe care trebuie sa le depuneti la DRPCIV in vederea obtinerii unui duplicat al permisului auto sunt:

 • Buletinul in original si copie;
 • Documentul care atesta plata contravalorii permisului auto (89 lei);
 • Permisul de conducere in original;
 • Cerere tip eliberata de la ghiseul DRPCIV.

Atunci cand se solicita schimbarea permisului de conducere in urma schimbarii numelui, solicitantul are la dispozitie eliberarea unui duplicat al permisului auto sau elibererea unui permis nou. Diferenta dintre cele doua tipuri de permise este valabilitatea. Duplicatul permisului de conducere are aceeasi valabilitate ca si permisul vechi pe care solicitantul doreste sa il schimbe, pe cand un permis nou va avea si o valabilitate noua.

Daca solicitantul opteaza pentru eliberarea unui permis nou, cu o alta valabilitate decat cea a vechiului permis, acesta trebuie sa prezinte, pe langa documentele mentionate mai sus, fisa medicala. Doar pe baza acesteia se va prelungi valabilitatea actului.

Daca permisul are o valabilitate aproape de data expirarii este indicata examinarea medicala si eliberarea unei noi fise medicale in vederea obtinerii unui permis cu o noua valabilitate.

Inlocuire permis de conducere dupa casatorie 2020.
Un alt aspect important este acela ca anul acesta a fost introdus inca un pas pentru a schimba permisul. Astfel incat, cei care sunt nevoiti sa schimbe permisul de conducere trebuie sa se programeze online pe site-ul DRPCIV inainte de a se prezenta la ghiseu. De asemenea persoanele care se programeaza trebuie sa fie punctuale pentru a nu pierde programarea.

Asadar, ca sa sintetizam putin toate aceste informatii, pasii care trebuie parcursi pentru a schimba permisul auto dupa casatorie sunt:

 • Schimbarea buletinului;
 • Examinarea medicala in vederea obtinerii fisei medicale (se face doar de persoanele care doresc o valabilitate mai mare a permisului nou fata de cel vechi);
 • Plata contravalorii permisului;
 • Programarea online;
 • Prezentarea la serviciul public comunitar (SRPCIV)

Copiile documentelor necesare emiterii unui duplicat al permisului auto pot fi transmise atat prin posta cat si prin e-mail cu conditia ca, duplicatul permisului de conducere se elibereaza personal solicitantului dupa ce acesta depune personal documentele in original la serviciul comunitar (SRPCIV).

Daca aveti intrebari nu ezitati sa lasati un mesaj in casuta de mai jos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 COMENTARII

 1. Buna ziua am permis obtinut in republica ceha, intre timp am divortat si am revenit la nunele de dominsoara … ma intereseaza cum por sa schimb permisul pe numele actual ,mentionez ca este valabil pana in anul 2026 ! Multumesc

 2. BUNA ZIUA la scoala eu ma m scris cu o nume de familie si la sala ,dar ma m casatorit si vreu sa scimb nume de familie întrebarea asa Da la traseu eu na sa am probleme ca am alta nume de familie Ce trebu sa fac ?

 3. Bună ziua mam căsătorit și am numele soți și eu am permisu de conducere auto în Franța și pe permis am numele cîrpaci Lucian claudiu trebuie schibat permisu casa aibă numele anghel Lucian claudiu am schibat permisul în Franța și miofcut altul și pe permis tot cîrpaci Lucian claudiu ovenit tot cu numele meu vechi

  • Buna ziua,
   Inteleg ca ati schimbat permisul in Feanta, dupa ce v-ati casatorit. Din pacate nu stiu care este legislatia din Franta, dar daca autoritatile franceze v-au schimbat permisul si v-au trecut acelasi nume inseamna ca aveti dreptul sa circulati cu permisul respectiv. Asa cum am mentionat si putin mai devreme, nu cunosc legislatia din tara respectiva si nu pot sa va ofer un raspuns concret. Cel mai indicat ar fi sa luati legatura cu organul abilitat, cel care v-a eliberat permisul de conducere.
   O zi frumoasa!

  • Buna ziua,
   Daca acesta este inca valabil, puteti in continuare sa conduceti cu permisul actual insotit de o copie a certificatului de casatorie, pana la schimbarea permnisului. Pentru mai multe informatii, va rugam sa luati legatura cu DRPCIV.
   O zi frumoasa!

  • Buna,
   Nu iti pot spune exact daca se poate. In momentul in care am scris acest articol, era declarata stare de urgenta iar plata se putea face la un bancomat selfpay. Este posibil ca in prezent sa se poata achita la ghiseu.

 4. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o mica nelămurire! Eu va trebui să îmi schimb permisul de conducere, după căsătorie si schimbarea domiciliului. Anul viitor în luna octombrie imi expira si valabilitatea permisului! Se poate ca acum, cand merg sa-l schimb, daca prezint si fi sa medicală, sa Mi se elibereze buletinul cu o altă valabilitate ? Multumesc anticipat!

  • Analizele sunt necesare doar in cazul in care doriti sa extindeti valabilitatea permisului. In cazul in care doriti doar sa modificati numele de pe permis, nu este nevoie de fisa medicala (dar valabilitatea va ramane aceeasi).

 5. Buna ziua. O să imi schimb numele de pe permis insa cel mai devreme m-am programat pe 27 aprilie . Urmatoarea este problema , nevoie urgent de permis in scop profesional trebuie sa parasesc țara urgent si nu as putea rămâne in țară încă 14 zile de la data programării asta ar însemna pierderea locului de muncă. Întrebarea mea este dacă îi rog de la ghiseu ca să-mi elibereze permisul nou in regim de urgență căci am motive justificate . Se poate? Astept raspunsul dvs ,mulțumesc.!

  • Buna ziua,
   DRPCIV informeaza, in acest sens, prin urmatorul comunicat: „VERIFICAȚI perioada de valabilitate a permiselor de conducere înainte de planificarea concediilor de odihnă. Termenul de livrare al documentelor emise de DRPCIV este cuprins între 5-15 zile calendaristice de la data depunerii documentelor la ghișee și nu pot fi eliberate in regim de urgență, situație similară și în cazul depunerii documentelor în vederea înmatriculării/transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.”
   In cazul meu, permisul a fost eliberat in 5 zile, insa cel mai indicat este sa intrebati la ghiseu.

   O zi frumoasa!

 6. Bună ziua ! Aș dori să știu dacă pot face starea civilă cu pașaportul, deoarece buletinul mi-a expirat !? Sau dacă se poate face ceva, pentru a nu schimba acuma înainte de căsătorie și după să îl schimb iar pentru că o să trec pe alt nume de familie !

  • Buna ziua,
   Pentru aceasta informatie va rugam sa contactati Directia de Evidenta a Populatiei de pe raza careia apartineti. Aceste cerinte de documente pot fi diferite de la o localitate la alta, motiv pentru care cel mai indicat ar fi sa va adresati acestei institutii. In acest fel eliminati orice risc.

 7. Buna ziua, permisul meu expira pe 11 mai 2021, eu ma voi casatori pe 29 mai. Optez pt o noua valabilitate , chiar daca el va fi expirat la acea data nu? Mulțumesc

  • Buna ziua,
   Nu conteaza daca este expirat, veti putea sa il schimbati dupa casatorie. Pentru extindere valabilitate (cum este si cazul dumneavoastra) este nevoie de fisa medicala.
   P.S. Daca veti circula cu permisul expirat, puteti primi amenda.

 8. Bună ziua, m-am căsătorit pe 27 februarie Și urmează să schimb buletinul. As dori sa stiu daca in afara de preschimbarea permisului auto pe noul nume de familie va trebui să schimb si certificatul de înmatriculare al mașinii și deasemenea CIV al mașinii, mentionez ca sunt proprietara unui autoturism.

 9. Bună ziua!
  Vreau sa îmi schimb permisul după căsătorie!
  Permisul meu expira anul viitor în noiembrie, dar as vrea sa îmi i au valabilitatea pana atunci!
  Se poate?

  • Buna ziua!
   Sigur că da, puteți să schimbați permisul și să beneficiați de aceeași valabilitate a acestuia. Procedura este simpla și am prezentat-o in articolul de mai sus.