ITP-ul nu se prelungeste in perioada de urgenta

ITP-ul nu se prelungeste in perioada de urgenta.
Dupa cum stiti, activitatea RAR si a statiilor ITP nu a fost modificata de nicio ordonanta militara adoptata pana in prezent. Asadar, romanii pot sa isi inscrie masinile si sa prelungeasca valabilitatea ITP-ului pe toata perioada declarata stare de urgenta.

In ceea ce priveste deplasarea catre statiile ITP sau catre reprezentantele RAR, aceasta se va justifica de catre persoanele in cauza prin detinerea si prezentarea (daca va fi cazul) declaratiei pe propria raspundere. La motivul deplasarii va trebui sa fie bifata casuta nr.2 „Asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor”. Aceste informatii au fost publicate pe pagina de facebook a Registrului Auto Roman.

De asemenea, RAR anunta masurile luate in vederea limitarii raspandirii virusului CoVid-19: – toate spatiile destinate clientilor dar si angajatilor au fost dezintectate;
– a fost limitata interactiunea dintre clienti si personalul angajat;
– au fost distribuite, catre angajati, materiale de protectie;
– s-a redus timpului de asteptare in vederea eliberarii actelor;
– posibilitatea platii cu card bancar.

Conform declaratiilor Registrului Auto Roman, au fost puse in practica toate masurile de protectie pentru buna desfasurare a activitatii. Programul de lucru a ramas acelasi iar programarile se pot face online sau la telefon.

Inspectia tehnica periodica este valabila dupa cum urmeaza:

  • 1 an – in cazul masinilor cu vechime mai mare de 12 ani;
  • 2 ani – in cazul masinilor cu vechime mai mica de 12 ani;
  • 3 ani – in cazul masinilor noi.

ITP-ul nu se prelungeste in perioada de urgenta.
Daca in urma unui control rutier se descopera ca valabilitatea ITP-ului a incetat, se vor retine placutele de inmatriculare ale autoturismului, iar conducatorul auto va fi amendat conform legislatiei in vigore.

Toate reprezentantele RAR au stabilit reguli de comportament ce trebuie respectate de toti clientii. Acestea au fost afisate, la vedere, iar toti oamenii sunt obligati sa le respecte.

In concluzie, activitatea statiilor ITP si a reprezentantelor RAR nu a fost suspendata sau modificata in urma ordonantelor militare adoptate. Prin urmare, acestea isi continua activitatea in vederea realizarii inspectiei tehnice periodice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here