Numele dezvoltatorului + raport informatii afaceri

Numele dezvoltatorului + raport informatii afaceri
Cautarea unui dezvoltator pentru constructia unor imobile se poate dovedi obositoare, avand in vedere ca nu suntem siguri de recenziile gasite online despre dezvoltator, in cazul in care exista astfel de recenzii. Insa, putem cauta informatii despre dezvoltatorul respectiv cautand pe Google numele dezvoltatorului + raport informatii afaceri.

Informatiile necesare pot fi gasite pe diverse site-uri de profil, informatii utile precum:

  • cifra de afaceri
  • profitul net/pierderi
  • vechimea
  • numarul mediu de angajati
  • mentiuni in buletinul procedurilor de insolventa
  • mentiuni in Monitorul Oficial al Romaniei

Aceste informatii sunt foarte utile atunci cand dorim sa aflam o parere despre un dezvoltator, putem vedea evolutia cifrei de afaceri, a profitului, pierderilor si a datoriilor. O companie cu datorii foarte mari se poate afla in risc de insolventa, astfel incat nu am dori sa pierdem bani apeland la astfel de dezvoltatori de risc.

In plus, este indicat sa verificam istoricul proiectelor, plata obligatiunilor fiscale si daca exista procese deschise impotriva dezvoltatorului. Discutiile si recenziile gasite pe forumuri cunoscute pot fi utile, insa este important sa verificam veridicitatea locului in care gasim aceste recenzii.

Numele dezvoltatorului + raport informatii afaceri

Asadar, daca te-ai intrebat cum verific un dezvoltator imobiliar, poti folosi cu incredere sfaturile descrise mai sus.
In plus, daca dorim achizitionarea unui apartament nou, este indicat sa verificam actele juridice alte apartamentului, acte precum certificat de urbanism, autorizatie de construire sau extras de carte funciara.

De asemenea, recomandam verificarea antecontractului de vanzare cumparare (incheiat in cazul unei plati in avans – nu recomandam plata unei sume fara un astfel de antecontract) si a contractului de vanzare cumparare. Aceste documente trebuie verificate cu atentie, inainte de semnare. Putem solicita un draft urmand sa-l verificam cu ajutorul unui avocat.

Daca ati lucrat pana in prezent cu un dezvoltator imobiliar, ce parere aveti despre acesta? Lasati un comentariu mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here