Zvonuri pensii militare

Zvonuri pensii militare
Avand in vedere ca am primit mai multe solicitari din partea cititorilor infobox, in acest articol vom putea discuta orice zvon si informatie despre pensiile militare de anul acesta sau din anii ce vor urma.

Aceste solicitari vin, probabil, din cauza blocarii formei modificate a legii pensiilor, care este blocata de peste 1 an la Camera Deputatilor. Forma modificata presupune introducerea unor noi articole, principalele modificarii fiind urmatoarele:

  • pensia militara nu poate fi mai mare de 85% din cuantumul bazei de calcul
  • din 1 octombrie 2022, pensiile militare de stat aflate in plata la data de 31 decembrie 2021 se recalcueaza din oficiu in raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie; recalcularea se realizeaza confom prevederilor despre salarizarea militarilor, politistilor si a functionarilor publici cu statuc special din administratia penitenciarelor
  • baza de calcul utilizata pentru a recalcula pensia militata este media soldelor/salariilor lunare brute pana la data de 31 decembrie 2021
  • recalcularea pensiilor se va efectua pana pe 31 decembrie 2024

Proiectul de lege PL-x 199/2020 privind modificarea Legii nr. 223/2015 este blocat la Camera Deputatilor de peste un an, desi la finalul anului trecut erau oferite asigurari ca aceasta situatie va fi rezolvata.

Zvonuri pensii militare 2021

De asemenea, Digi 24 anunta in luna aprilie 2021 ca mii de politisti ies la pensie din cauza ca ar putea primi mai putini bani la pensie. Conform legii, acestia au posibilitatea sa se pensioneze la 47 de ani daca au suficienta vechime. Astfel, din ce in ce mai multi politisti cu experienta intentioneaza sa iasa la pensie, anul trecut avand aproximativ 8 mii de angajati pensionati. In primele sfert al anului acesta, aproximativ 2 mii de angajati au iesit la pensie.

Este bine de stiut ca Ministerul Apararii plateste aproximativ 80 de mii de pensii, numarul acesta fiind mai mare decat numarul angajatilor Armatei Romane.

Voi ce parere aveti despre pensiile militare? Nu ezitati sa lasati un comentariu despre acest subiect in sectiunea de comentarii de mai jos, chiar daca informatiile detinute sunt doar zvonuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 COMENTARII

  1. Pensiile speciale militare trebuie desființate, cum a făcut Guvernul Boc. Desființarea lor a fost acceptată atât de CCR cât și de CEDO.