Taxa pentru permis se plateste la SelfPay

Taxa pentru permis se plateste la SelfPay.
Incepand cu luna octombrie a acestui an, CEC bank in parteneriat cu SelfPay a pus la dispozitie o noua modalitate de plata a contravalorii permiselor de conducere, certificatelor de inmatriculare si taxelor pentru autorizatiile de circulatie provizorie. Acestea se pot plati la aparatele SelfPay localizate in toate agentiile institutiei bancare CEC bank dar si in locatiile partenerilor SelfPay.

Din cauza epidemiei cu care se confrunta tara noastra si pentru a evita aglomeratiile de la ghiseele serviciilor de permise si inmatriculari auto, DRPCIV a anuntat ca aceste taxe nu se mai pot plati in numerar la ghiseu. Prin urmare, daca doriti sa beneficiati de unul dintre serviciile oferite de DRPCIV trebuie sa va prezentati la ghiseu cu actele necesare si dovada platii.

Pe langa aparatele Selfpay amplasate in toate agentiile CEC bank si in incinta marilor retele de magazine precum: Mega Image, Carrefour, Kaufland si Profi, taxele mai pot fi platite direct in contul BCR pus la dispozitie pe site-ul www.drpciv.ro, mandat postal si alte mijloace de plata online. De asemenea, taxele pentru eliberarea permiselor de conducere, certificatelor de inmatriculare si autorizatiile de circulatie provizorie se pot plati si pe ghiseul.ro.

Taxa pentru permis se plateste la SelfPay.
Exista totusi cateva plati care pot fi efectuate, in continuare, la ghiseele autoritatii si anume: toate categoriile de placute de inmatriculare (provizorii, permanente, preferentiale, etc.). Acestea se pot plati prin virament bancar sau prin mandat postal cat si in numerar la ghiseele din cadrul serviciilor publice comunitare DRPCIV.

De la inceputul lunii septembrie atat taxa pentru eliberarea permisului auto cat si taxa pentru eliberarea certificatului de inmatriculare au fost majorate. Contravaloarea acestora este:

 • 89 lei pentru eliberarea permisului de conducere;
 • 49 lei pentru eliberarea certificatului de inmatriculare.

Celelalte taxe nu au avut de suferit majorari.

Daca aveti intrebari legate de acest subiect nu ezitati sa ne lasati un mesaj in campul de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 COMENTARII

  • Buna ziua,

   Conform informatiilor de pe site-ul DRPCIV.ro, taxa pentru plăcuțele preferențiale, la fel ca si în cazul placutelor cu numar aleatoriu, se plateste prin virament bancar, internet banking, mandat postal in contul trezoreriei statului sau numerar la ghiseu odata cu depunerea documentelor.

 1. am incercat sa platesc taxa de permis auto pe ghiseul.ro,insa nu apare nici o optiune in acest sens.Stiti cumva daca nu se mai poate plati astfel?Am intrat in sectiunea alte taxe,am ales judetul meu dar nu apare DRPCIV in lista.
  Multumesc

  • Buna ziua,
   Pentru a finaliza plata pentru permisul auto trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:
   1. Accesati http://www.ghiseul.ro/ghiseul/public;
   2. Mergeti la sectiunea „PLATA FARA AUTENTIFICARE” (dreapta jos);
   3. Selectati „PERMISE AUTO/ CERTIFICAT DE INMATRICULARE/AUTORIZATIE PROVIZORIE” (ultima optiune).
   Dupa ce au fost parcursi pasii de mai sus veti fi directionat in pagina de plata, unde trebuie sa alegeti tipul taxei- „PERMIS DE CONDUCERE” si sa completati toate campurile solicitate.
   Ultimul pas inainte de finalizarea platii este de a bifa casuta „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare.
   Sunt de acord ca datele tranzacției să fie transmise spre SPCRPCIV” si sa PLATITI.