Vouchere de vacanta 2019

Vouchere de vacanta 2019

Eliberarea voucherelor de vacata a inceput cu anul 2018 si continua si anul acesta.

Voucherele de vacatan se acorda in cunatum de 1450 lei tuturor angajatilor din sistemul bugetar.

Conform unor date publicate de Ministerul Turismului, aproximativ 60% de cereri de licentiere au fost depuse de agentiile de turism. Anul acesta se pare ca procentul este in crestere si asta datorita voucherelor de vacanta acordate de stat.

Incepand cu anul 2019, angajatii din sectorul minier vor primi si ei vouchere de vacanta. Fiecare angajat va primi un card care va fi incarcat cu echivalentul in lei al unui voucher de vacanta. O data activate aceste carduri vor fi valabile un an calendaristic de la data activarii.

Vouchere de vacanta 2019.

Prezenta voucherelor de vacanta se va simti si in sectorul privat, anunta autoritatie statului. Acestia au declarat ca salariatii din mediul privat ar putea beneficia si ei de vouchere de vacanta acordate de stat, dand posibilitatea angajatorilor de a-si deduce cheltuielile din impozitul pe profit sau pe venitul microintreprinderilor, dupa caz.

Un alt proiesct propus in parlament ar fi acela ca in cazul in care voucherul nu a fost valorificat in timp util, angajatului sa i se poata da posibilitatea sa primeasca contravaloarea acestuia in bani sau in tichete de masa. Daca va fi votat, acest proiect va intra in vigoare si va da posibilitatea beneficiarilor sa aleaga modul in care vor sa il valorifice.

Conform datelor furnizate de hotelieri, incasarile anului 2018 au avut o crestere semnificativa, raportata la ultimii douazeci de ani. Hotelierii au transmis faptul ca o modalitate de plata mai usoara ar fi de mare ajutor. Mai exact modalitatea de plata poate fi simplificata daca in loc de voucher s-ar emite un card, astfel plata sa se faca electronic.

Tot legat de aceste vouchere de vacanta, guvernul a anuntat ca lucreaza la inca un proiect, astfel, cei care au copii si beneficiaza de voucher l-ar putea valorifica achitand taberele scolare ale acestora.

Voucherele de vacanta sunt in valoare de 1450 lei si se pot valorifica doar pe teritoriul Romaniei.

Decizia de acordare a acestor vouchere s-a luat in urma unei analize facute de Ministerul Turismului pentru a incuraja turismul romanesc si pentru a reduce evaziunea fiscala din acest sector.

Guvernul a anuntat ca bugetarii vor beneficia de voucherele de vacanta si in anul 2020 si ii asigura pe beneficiari ca vor aduce imbunatatiri sistemului implementat.

Update 26.09.2019: Valoarea unui voucher de vacanta va  creste de la la 1450 lei la 2080 lei in anul 2020.

Conform unui nou proiect de lege comunicat de ministrul turnismului, valoarea voucherului de vacanta va creste cu 630 lei pentru bugetarii ce opteaza folosirea acestuia in extrasezon. Astfel, cei care hotarasc sa utilizeze voucherul in lunile aprilie- mai, respectiv octombrie- noiembrie vor putea beneficia de aceasta marire incepand cu anul urmator (2020).

Pana la intrarea in vigoare a acestui proiect de lege, angajatii statului vor trebui sa comunice perioada in care doresc sa foloseasca voucherul de vacanta pana la sfarsitul acestui an.

Momentan, acesta informatie ramane la stadiul de proiect urmand sa intre in dezbatere spre aprobare si publicare in Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 COMENTARII

  1. Ce au facut bugetarii atat de uau incat sa merite tichete de vacanta? Adica cei din mediul privat care aduc bani la buget nu primesc tichete si primesc tot cei care primesc cele mai multe libere in timpul anului? Unde-i corectitudinea aivi?