Cum ne protejam de CoVid-19 atunci cand mergem cu autobuzul

Cum ne protejam de CoVid-19 atunci cand mergem cu autobuzul.
Cu totii stim ca in aceasta perioada este necesar sa ne expunem cat mai putin sau deloc pericolului de contaminare cu CoVid-19. De aceea trebuie evitat pe cat se poate mersul in zone aglomerate, mijloacele de transport in comun si orice contact cu persoane venite din zonele afectate de coronavirus.

Mijloacele de transport in comun reprezinta una dintre zonele aglomerate in care creste semnificativ riscul de contaminare cu noul coronavirus. IGSU a comunicat populatiei masurile adecvate in asemenea situatie de urgenta.

Iata ce trebuie sa feceti atunci cand folositi mijloace de transport in comun:

  • evitati calatoriile in orele de varf;
  • evitati mijloacele de transport in comun care sunt foarte aglomerate;
  • pastrati distanta fata de ceilalti calatori ( 1,5- 2m);
  • atunci cand va tineti de bara, folositi un servetel sau purtati manusi de unica folosinta;
  • respectati regulile de igiena (spalarea si dezinfectarea mainilor, stranutati sau tusiti in pliul cotului, nu va atingeti fata daca aveti mainile neigienizate, nu atingeti fata cu telefonul daca nu l-ati dezinfectat, etc.);
  • atunci cand parasiti mijlocul de transport in comun, dezinfectati-va mainile cu servetele umede, gel antibacterian sau spirt.

Sfatul autoritatilor este sa evitati cat mai mult mersul cu mijloacele de transport in comun (autobuze, tramvaie, metrou). Daca aveti alternative precum mersul pe jos, mersul cu bicicleta, trotineta etc. este recomandat sa nu folositi mersul cu autobuzul, tramvaiul sau metroul.

Cum ne protejam de CoVid-19 atunci cand mergem cu autobuzul.
Persoanele cele mai expuse la infectare sunt cele in varsta si cele care sufera boli ale inimii. Pe intreaga perioada de urgenta, autoritatile ne sfatuiesc sa evitam plecarile inutile de acasa. Depinde doar de noi cat va dura aceasta perioada de urgenta. Daca masurile luate de autoritati vor fi respectate de noi toti, vom ajuta la combaterea pandemiei cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here