Acte necesare obtinere imprumut/credit

Acte necesare obtinere imprumut/credit. Acordarea unui imprumut/credit se realizeaza atat de institutiile bancare cat si de institutiile nebancare din tara noastra.

In functie de fiecare institutie in parte exista anumite conditii de acordare a creditului dar si documente ce trebuie puse la dispozitia institutiei in vederea calcularii si acordarii creditului.

Institutiile nebancare sau IFN-urile sunt acele institutii care functioneaza sub supravegherea atenta a BNR-ului si care se supun legislatiei cu privire la acest tip de activitate.

Legea care reglementeaza institutiile financiare nebancare este legea 93/2009 cu modificarile ulterioare.

Acestea fiind spuse, iata cum puteti obtine credite de la aceste tipuri de institutii.

Simplu si rapid, doar cu buletinul. IFN- urile acorda credite cu buletinul intr-un timp foarte scurt. Aceste credire rapide au luat nastere din nevoia urgenta de bani a oamenilor.

Acte necesare obtinere imprumut/credit. Companiile care acorda astfel de credite sunt destul de multe prin urmare si ofertele lor sunt variate. Mare atentie insa la conditiile pe care trebuie sa le indepliniti in momentul in care solicitati un astfel de credit si la clauzele contractuale pe care va trebui sa le semnati.

De asemenea, fie ca vorbim de institutiile de credit nebancare, fie ca vorbim de banci trebuie sa stiti ca aproape toate ofera posibilitatea clientilor de a-si calcula estimativ valoarea ratei lunare si a sumei totale ce va trebui restituita pana la sfarsitul perioadei.

In ceea ce priveste institutiile bancare, acordarea unui credit de nevoi personale se face pe baza unor documente, altele decat buletinul.

De exemplu, va putem enumera cateva documente de care s-ar putea sa aveti nevoie in cazul in care mergeti la banca pentru a solicita un credit:

  • Actul de identitate;
  • Acordul de interogare la ANAF (se cere de catre banca);
  • Decizia de pensionare;
  • Talon de pensie sau dovada virarii pensiei in cont (extras de cont);
  • Adeverinta de salariu;
  • Adeverinta de vechime in munca;
  • Act de proprietate (in functie de natura creditului);
  • Etc.

Actele mentionate mai sus, sunt doar cateva din documentele ce vi se pot cere in momentul in care doriti sa faceti un imprumut.

In functie de natura imprumutului va trebui sa intocmiti un dosar care va cuprinde documentele solicitate de banca emitenta a imprumutului/creditului.

Din punct de vedere al duratei de acordare a creditului si de usurinta de acordare majoritatea oamenilor tind sa apeleze la serviciile oferite de IFN-uri. Mare atentie insa la suma pe care va trebui sa o rambursati.

Daca veti simula un calcul scurt veti vedea ca va trebui sa rambursati mai multi bani pentru un credit acordat de o institutie nebancara decat daca ati alege varianta unei institutii bancare.

Indiferent de felul institutiei va trebui sa analizati si sa alegeti cea mai buna varianta pentru dumneavoastra.

Daca aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare, ni le puteti adresa lasand un mesaj in campul de mai jos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here