Acte necesare bransare energie electrica

Acte necesare bransare energie electrica. Bransarea la energia electrica se face pe baza unei cereri tip de racordare, cerere ce trebuie sa fie insotita de mai multe documente pe care le vom prezenta in acest articol.

Cei care utilizeaza energia electrica se numesc consumatori. Consumatorii pot fi de mai multe feluri, si anume:

 1. Consumatori casnici;
 2. Consumatori noncasnici ( consumatori mici);
 3. Consumatori noncasnici (consumatori mari);
 4. Producatori.

Fiecare tip de consumator va trebui sa depuna o CERERE TIP DE RACORDARE PENTRU LOCUL DE CONSUM, astfel:

 1. Consumatorul casnic va trebui sa completeze „Cerere tip de racordare pentru loc de consum casnic” si „Declaratie de autenticitate date si conformitate cu originalul pentru locul de consum”;
 2. Consumatorul mic noncasnic va trebui sa complateze „Cerere tip de racordare pentru loc de consum noncasnic (consumator mic)”  si „Declaratie de autenticitate date si conformitate cu originalul pentru locul de consum”;
 3. Consumatorul mare noncasnic va trebui sa completeze „Cerere tip de racordare pentru loc de consum noncasnic (consumator mare)”si ” Anexa 1 la cererea tip de racordare pentru loc de consum noncasnic (consumator mare)”;
 4. Producatorul va trebui sa completeze „Cerere tip de racordare pentru loc de consum noncasnic (consumator mare)”, ” Anexa 1 la cererea tip de racordare pentru loc de consum noncasnic (consumator mare)” si ” Anexa 2 la cererea tip de racprdare pentru loc de producere sau loc de consum si de producere (autoproducator)”.

Pe langa cererile si anexele mentionate mai sus, completate in functie de tipul de consumator, vor fi necesare si urmatoarele documente:

 • Copie dupa avizul de amplasament (dupa caz);
 • Copie dupa certificatul de urbanism, actul de proprietate sau contractul de inchiriere (dupa caz);
 • Copie dupa planul de situatie la scara sau schita de amplasament (dupa caz);
 • Copie dupa actul de identitate al solicitantului;
 • Copie dupa dovada platii tarifului de racordare;

Acte necesare bransare energie electrica. Toate aceste documente enumerate impreuna cu cererea tip de racordare si anexe (dupa caz), alcatuiesc dosarul de bransare la energia electrica.

Dosarul trebuie depus la Operatorul de Distributie a Energiei Electrice la care doriti sa va bransati. In functie de fiecare oprerator in parte si de tipul de contract pe care doriti sa il incheiati se mai pot adauga si alte documente, pe langa cele mentionate de noi mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here