USB 4 a fost anuntat oficial si aduce viteze de pana la 40 Gbps si incarcare la 100 W

Standardul USB 4 a fost anuntat oficial. Chiar daca va mai fi nevoie de o perioada de timp pana vor aparea dispozitivele compatibile cu USB 4, lansarea acestuia era necesara. Acum ca ne putem bucura de tehnologia 5G si wifi 6, USB 4 este inca o evolutie a tehnologiei.

USB 4 a fost anuntat oficial. Ce este nou la USB 4?

Vitezele de transfer la USB 4 sunt duble fata de predecesorul sau. In concluzie, viteza crescand de la 20Gbps la 40 Gbps.

Arhitectura este asemanatoare cu cea de la USB 3.2 (arhitectura cu 2 benzi) insa pentru a atinge vitezele de transfer o sa aveti nevoie de cabluri USB4 compatibile.

USB 4 a fost anuntat oficial. Din pacate, pana in anul 2021 nu ne vom putea bucura de deviceurile USB4 insa lista urmatoare ne expune motivele pentru care merita sa asteptam:

  • Conectare reversibila, exact la ca USB C;
  • O putere de incarcare de 100 de W, prin USB Power Delivery;
  • Compatibilitatea cu tehnologia Intel Tunderbolt 3;
  • Eliminarea porturilor DVI de pe monitoare;
  • USB 4 este compatibil cu aproape toate tehnologiile USB, inclusiv cu cele mai vechi (USB 2.0);
  • Viteza de transfer este dubla fata de viteza ce se putea obtine pana in prezent pe USB;

Partea mai putin buna este ca pentru a atinge vitezele de transfer promise, este nevoie sa achizitionam cabluri USB 4 certificate.

Desi viteza de transfer de 40Gbps era atinsa deja de Tunderboldul de la intel, aceasta intampina probleme atunci cand era conectat un monitor exterior. Incepand cu USB 4, aceasta problema ar trebui sa fie rezolvata.

Tehnologia avanseaza cu pasi repede si vitezele de transfer au crescut intr-un mod accelerat si se pare ca, in acest ritm, cresterea acestora va fi exponentiala. Acest fapt nu poate decat sa ne bucure fiindca tehnologia avansata si viteza de transfer foarte mare nu poate sa ne aduca decat lucruri bune.

In cazul in care doriti sa impartasiti o parere cu noi, legata de acest subiect, nu ezitati sa postati un comentariu in campul de comentarii de sub articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 COMENTARII