Programul rabla pentru electrocasnice 2019 – Detalii si procedura aplicare

Despre Programul Rabla pentru electrocasnice 2019

Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 este un program menit sa ii ajute pe romani sa-si inlocuiasca electrocasnicele vechi cu unele noi. Functionalitatea acestui program este destul de simpla si se desfasoara pe acelasi principiu ca la Programul Rabla pentru autoturisme unde, pentru predarea sau casarea unui autoturism vechi se incaseaza un voucher ce poate fi folosit la achizitia unui autoturism nou.

Programul Rabla pentru electrocasnice din acest an s-a lansat oficial acum 3 zile si spre deosebire de anul trecut, acum fac parte mai multe tipuri de electrocasnice din acest program. Daca anul trecut din acest program faceau parte doar frigiderele, aparatele de aer conditionat si masinile de spalat rufe, in acest an se mai pot lua vouchere si pentru masini de spalat vase si televizoare.

Ministrul Mediului, Gatiela Gavrilescu a declarat ca in cazul masinilor de spalat vase se poate da la schimb orice produs incadrat in programul Rabla pentru electrocasnice iar motivul invocat de aceasta este ca trebuie sa reducem consumul de apa in fiecare gospodarie.

Presedintele AFM a declarat ca Programul Rabla pentru electrocasnice are alocat in anul 2019 mult mai multi bani din bugetul Fondului pentru Mediu.

Sumele alocate pentru fiecare voucher in parte, in acest program sunt urmatoarele si se aloca dinamic in functie de produsul predat:

  • Televizoarele predate pot obtine vouchere de 200 si 400 de lei;
  • Masinile de spalat vase pot obtine vouchere de 300 si 400 de lei;
  • Masinile de spalat rufe pot obtine vouchere de 200 si 300 de lei;
  • Aparatele de aer conditionat pot obtine vouchere de 400 de lei;
  • Frigiderele pot obtine vouchere de 300 si 400 de lei;

Procedura de aplicare la programul Rabla pentru Electrocasnice 2019

Pentru a achizitiona electrocasnice prin acest program, trebuie completat un formular pe site-ul AFM (Agentia Fondului de Mediu). In urma formularului se va genera un voucher ce poate fi folosit la magazine. Forumularul se va completa precum in imaginea de mai jos:

Programul Rabla pentru electrocasnice 2019

Dupa completarea formularului, se trece la pasul urmator. Dupa completarea formularului si urmarea tuturor pasilor, veti primi un voucher ce va putea fi folosit in magazin.

In cazul in care intampinati probleme, puteti folosi adresa de email a AFM pentru a le semnala. Aceasta este: sesizari_solicitanti_electrocasnice@afm.ro.

Update:

In data de 15 iulie va avea loc a treia sesiune a programului rabla 2019. In aceasta sesiune se vor folosi voucherele ce au fost rezervate dar neutilizate in primele sesiuni ale programului rabla 2019.

Va reamintim ca valabilitatea unui astfel de voucher este de 15 zile de la data emiterii.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa postati un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 COMENTARII

    • Buna ziua,
      Programul rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune la începutul lunii august, peste aproximativ 15 zile. Ministerul mediului a declarat că voucherele au fost epuizate in 3 ore de la începerea sesiunii.