Asigurare calatorie varstnici, gravide si bolnavi cronici

Asigurare calatorie varstnici, gravide si bolnavi cronici.
Asigurarea de calatorie nu ar trebui sa ii lipseasca nimanui indiferent de starea de sanatate, varsta sau conditia fizica pentru a evita surprize neplacute in jurul calatoriei noastre care pot duce la facturi medicale foarte scumpe, chiar de ordinul zecilor de mii de euro in unele situatii.

Fie ca plecam in concediu de odihna, intr-o calatorie de afaceri sau in alte scopuri, deplasarile in afara tarii trebuie sa fie insotite obligatoriu de asigurare de calatorie astfel incat, daca intervin probleme medicale sau accidente in afara tarii, sa fim asigurati. In situatia in care nu avem o asigurare (privata sau CEASS) atunci toate costurile spitalizarii/tratamentului sunt suportate de catre noi, lucru de evitat avand in vedere  pretul serviciilor medicale, in special serviciile medicale din tari unde nivelul de trai este mai ridicat.

Asigurare calatorie varstnici, gravide si bolnavi cronici

Anumite categorii de persoane (de exemplu: persoane in varsta de peste 70 de ani, gravide sau bolnavi cronici) nu pot incheia o asigurare de calatorie deoarece sunt considerate de catre asiguratori persoane de risc. Inclusiv femeilor gravide le sunt refuzate de catre majoritatea asiguratorilor cererile pentru o asigurare de sanatate, doar o mica parte din asiguratori ofera servicii in situatia in care sarcina a fost constatata in afara tarii.

La cererea unei asigurari de calatorie, majoritatea asiguratorilor ne solicita sa declaram urmatoarele:

  • nu sunt insarcinata;
  • nu calatoresc in scopul participarii la curse sau competitii, inclusiv antrenamente, in calitate de sportiv profesionist;
  • nu urmez un tratament medical si nu urmeaza sa incep un tratament pe perioada de asigurare
  • nu am cunostinta sa sufar de boli cronice sau incurabile;
  • nu consum medicamente sau alte subtante interzise in mod abuziv;
  • nu am invaliditate permanenta;

Cum putem beneficia de asigurare de calatorie daca suntem persoane cu varsta de peste 70 de ani, gravide sau bolnavi cronici?

Daca ne incadram in una din categoriile mentionate mai sus, singura varianta pentru a putea beneficia de asigurare de calatorie in statele UE/SEE reprezinta cardul european de sanatate. Avand un card european de sanatate avem aceleasi drepturi la serviciile medicale din tarile UE/SEE precum avem in Romania. Aceeasi situatie este pentru persoanele cu invaliditate permanenta sau sportivii profesionisti, singura modalitate de a beneficia asigurare de calatorie o reprezinta utilizarea cardului european de sanatate. Desi, pentru sportivii profesionisti asigurarea este garantata de obicei de catre alte entitati.

Daca aveti nelamuriri privind situatia dumneavoastra sau nu sunteti siguri daca puteti beneficia de o asigurare privata, lasati un comentariu si vom incerca sa va ajutam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here