Asigurare CASCO – avantaje si dezavantaje

Asigurare CASCO – avantaje si dezavantaje.
Polita CASCO este o asigurare optionala cu ajutorul careia va puteti asigura autovehiculul.

Diferenta intre o polita RCA si o polita CASCO este aceea ca polita RCA este obligatorie si acopera daunele materiale provocate de tine celuilalt participant la trafic iar polita CASCO acopera daunele materiale suferite de propriul tau autoturism.

Polita de asigurare CASCO se incheie doar pentru masinile inmatriculate sau in curs de inmatriculare in Romania. Pentru ca aceasta asigurare facultativa sa acopere daunele autoturismului, acesta din urma trebuie sa fie provizoriu sau definitiv inmatriculat iar proprietarul autoturismului sa fie cel inscris in polita de asigurare RCA.

Acest tip de asigurare facultativa acopera daunele suferite de autoturism in limita sumei asigurate.
Asigurare CASCO – avantaje si dezavantaje.

Aceste daune pot fi:

  • daune survenite in urma unui acident;
  • diverse daune survenite in general in urma fenomenelor naturii (ploi insotite de grindina, inundatii, incendii, alunecari de teren, cutremure etc.);
  • daune survenite in urma unor acte de vandalism;
  • furtul autoturismului.

Un alt lucru pe care trebuie sa il stiti despre asigurarea CASCO este ca nu acopera chiar toate daunele, asa cum poate va asteptati.

Exista situatii in care asiguratorul nu este obligat sa va despagubeasca:

  • daca se dovedeste ca ati condus autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice;
  • daca refuzati recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei;
  • daca parasiti locul accidentului;
  • daca participati la curse si intreceri sportive;
  • daca nu detineti permis auto, din diverse motive;
  • in cazul unui furt, daca un rand de chei si certificatul de inamtriculare se aflau in masina, etc.

In functie de tipul de asigurare CASCO pe care il alegeti, categoria masinii, dotarile acesteia si alti factori pe care dumneavoastra impreuna cu asiguratorul ii luati in calcul, costul asigurarii oscileaza.

Asigurare CASCO – avantaje si dezavantaje.
Un alt aspect ce trebuie luat in calcul este acela ca daca in ultimul an nu ati avut accidente sau nu au fost aduse daune autoturismului valoarea primei de asigurare va fi mai mica decat daca ati fi avariat autoturismul.

De asemenea, valoare politei creste daca nu aveti sistem de securitate, daca exista doua sau mai multe persoane care conduc autoturismul, daca acesta este incadrat la categoria lux, etc.

Polita de asigurare CASCO poate fi extinsa si in afara tarii. Fie o extindeti platind o prima suplimentara, fie incheiati atat polita RCA cat si polita CASCO la acelasi asigurator iar aceasta din urma va va fi extinsa in afara tarii fara sa mai platiti in plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here