Joburi care ne permit sa lucram de acasa

Joburi care ne permit sa lucram de acasa.
Joburile care ne permit sa lucram de acasa pot fi unele permanente sau pot fi hobby-uri care ne ajuta sa ne suplimentam veniturile lunare.

In cazul in care vorbim despre un job permanent, munca de acasa vine cu cateva plusuri si anume:

 • randamentul si productivitatea muncii s-au dovedit a fi mai mari in cazul joburilor remote;
 • flexibilitatea programului si comoditatea de a lucra de acasa;
 • castigarea timpului petrecut facand naveta;
 • oportunitatea de a avea un stil de viata mai sanatos si linistit.

Orice plusuri atrag dupa ele si minusuri. Asadar, munca de acasa vine si cu cateva minusuri si anume:

 • intercalarea activitatilor casnice cu cele legate de job poate duce la pierderea concentrarii sau la greseli. De aceea este important sa avem o buna organizare a timpului petrecut pentru job si cel pe care il acordam treburilor casnice;
 • lipsa de interactionare cu alte persoane;
 • existenta posibilitatii prelungirii programului de munca, etc.

Acestea sunt cateva puncte tari si cateva puncte slabe pe care le poate aduce munca de acasa.

Joburi care ne permit sa lucram de acasa.
Cat despre hobby-urile care aduc bani, ce pot spune altceva decat: Ce poate fi mai frumos decat sa faci bani din lucrurile care tie iti plac si iti ofera o stare de bine, de relaxare? Orice oportunitate de a transforma o pasiune in propria afacere nu trebuie ratata.

Un aspect foarte important in ceea ce priveste alegerea unui job part-time pentru suplimentarea veniturilor lunare este promovarea online. In functie de activitatile care iti plac este bine sa te promovezi pe paginile de socializare, pe diverse site-uri sau prin orice modalitate pe care o consideri favorabila.

Iata cateva dintre joburile care permit munca de acasa si care pot fi in acelasi timp hobby-uri:

 1. Specialist IT
  Tot mai multi tineri se indreapta spre domeniul IT. Tehnologia este in continua expansiune ceea ce le ofera oamenilor care fac parte din aceast sfera de activitate o varietate de ramuri alea informaticii.
 2. Web developer
  Dezvoltarea aplicatiilor web intra in sarcina unui dezvoltator web. Principala sa activitatea este de a dezvolta si a optimiza aplicatii prin intermediul tehnicilor de programare web.
 3. Website designer
  Orice site are nevoie de un web designer. Aceasta activitate este una complexa si deloc simpla. Abilitatile unei astfel de persoane constau in creativitate, talent grfic, cunoasterea programelor de grafica (Adobe Photoshop, Adobe flash, Ilustrator, etc.).
 4. Graphic designer
  O persoana graphic designer este aceea care imbunatateste aspectul unui site. Calitatea cea mai importanta a unei persoane este aceea de a transmite diferitele mesaje prin culori, texte, animatii si orice alte mijloace.
 5. Specialist in marketing online
  Acest tip de activitate presupune promovarea si vanzarea produselor si serviciilor in mediul online. Ca specialist in marketing online trebuie sa cercetezi nevoile clientilor dar si strategia celorlalte companii. Acest job este important in orice companie deoarece oamenii cauta produse si servicii mai intai in mediul online.
 6. Social media maganer
  Se refera la activitatea de administrare a paginilor companiilor pe retelele de socializare. Ca social media manager poti face campanii de prezentare sau vanzare a anumitor articole sau servicii pe retelele de socializare.
 7. Designer
  Munca de designer, fie el vestimentar, de interior, floral s.a.m.d., poate fi realizata cu usurinta de acasa. Lipsa unei rutine intre casa si birou poate aduce imbunatatiri asupra starii tale de bine atat din punct de vedere fizic cat si psihic.
 8. Traducator
  Majoritatea persoanelor care au functia de traducator lucreaza de acasa. Un plus adus acestei meserii care se poate transforma intr-un beneficiu, este acela de a cunoaste mai multe limbi straine. Ca traducator poti lucra fara nicio problema de acasa.
 9. Scriitor 
  Aceasta activitate nu se refera la a scrie carti. Acest lucru nu este exclus insa, ceea ce se cauta acum sunt acei scriitori de articole. Exista o varietate larga de subiecte, lucruri, activitati etc. despre care sa tot scrii.
 10. Editor
  Majoritatea site-urilor editeaza un articol inainte ca acesta sa fie postat. Atat pentru a scrie cat si pentru a edita un articol, cunostintele de gramatica sunt esentiale. Editorii verifica scrierea corecta a textului din punct de vedere gramatical, ortografia si lizibilitatea textului. Pentru a realiza aceasta activitate vei avea nevoie doar de un calculator si acces la internet.
 11. Profesor
  Ca profesor, abilitatile tale pot fi puse in practica si stand acasa. O data cu dezvoltarea mediului online poti preda lectii de matematica, romana, limbi straine sau orice altceva stand acasa, in fata calculatorului.
 12. Agent servicii clienti
  Acest job vine in intampinare clientilor prin oferirea unor informatii si solutii la intrebarile lor. O persoana incadrada pe aceasta functie va prelua apeluri telefonice, va raspunde la e-mailuri si la mesaje venite din partea clientilor. Sunt si companii care prefera ca acest job sa se faca de la birou si nu de acasa. In concluzie sarcinile acestei funtii pot fi indeplinite atat de la birou cat si de acasa.
 13. Agent de asigurari
  Orice persoana poate devenii agent de asigurari prin absolvirea unui curs in acest domeniu. Ca agent de asigurari trebuie sa identifici nevoile clientilor si sa le oferi o polita de asigurarea avantajoasa in functie de acestea.
 14. Contabil
  Persoana care gestioneza veniturile si cheltuielie, asigura corectitudinea inregistrarii operatiilor si intocmirii documentelor financiare, intocmeste si depunde documente fiscale si realizeaza activitati pentru buna functionare a unei societati, se numeste contabil. Datorita varietatii de programe informatice destinate acestui domeniu de activitate, contabilitatea unei societati poate fi tinuta cu usurinta si de acasa.
 15. Auditor
  Auditorul este acea persoana care verifica corectitudinea cu care se intocmesc documentele, se inregistreaza operatiile, etc.  si analizeaza performata financiara a unei societati.
 16. Consultant
  Aceasta meserie este si ea la fel de des intalnita. In aceasta categorie pot intra persoane din toate domeniile de activitate. Consultantii sunt acele persoane care ofera solutii bazate pe cercetare si analiza. Acestia pot fi intalniti in toate domeniile, iar jobul lor poate fi executat de acasa.

Acestea sunt doar cateva profesii care ofera posibilitatea exercitarii atributiilor de acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here