Kaufland si Auchan taxeaza pungile bio pentru fructe si legume

Kaufland si Auchan taxeaza pungile bio pentru fructe si legume

Kaufland si Auchan taxeaza pungile bio pentru fructe si legume, astfel incat pentru fiecare punga bio pentru legume vom plati 0.10 RON/punga. Odata cu introducerea acestora, pungile vechi sunt scoase din uz.

Kaufland si Auchan taxeaza pungile pentru fructe si legume cu 10 bani/punga odata cu introducerea acestora, in magazinele Auchan fiind afisate urmatoarele mesaje: „Auchan iti propune doar pungi biodegradabile si compostabile pentru fructe si legume, peste procesat, produse uscate vrac, masline, oua, semipreparate congelate, vrac animalier„.

Nu este prima data cand Auchan introduce pungi biodegradabile pe banii clientilor, acum aproximativ un an Auchan lansa pungile de cumparaturi bio la pretul destul de ridicat de 1 RON/punga.

Desi initiativa este buna, introducerea pungilor bio se face din nou pe banii clientilor, actiuni ce pot genera nemultumiri in randul cumparatorilor. Kaufland a introdus in magazine noile pungi biodegradabile incepand cu octombrie 2019 iar Auchan la finalul anului 2019.

Kaufland a anuntat ca aceasta este o modalitate de a invita clientii sa refoloseasca pungile si de a limita utilizarea excesiva a pungilor, atat cele de unica folosita, indiferent ca sunt sau nu nu sunt biodegradabile. De asemenea, Kaufland a anuntat inca de anul trecut ca toate sacosele tip maieu vor fi inlocuite incepand cu 01 ianuarie 2020 cu sacose reutilizabile.

In mai multe magazine Kaufland este posibila automate de reciclare pentru PET-uri, doze de aluminiu si sticla reusind sa colecteze in primele 6 luni ale anului 2019 aproximativ 32 de tone de material reciclabil, obiectivul fiind ca pana la sfarsitul anului 2021 toate magazinele Kaufland sa beneficieze de aceste automate de reciclare.

In magazine este permisa cantarirea produselor fara a utiliza o punga, astfel incat pentru anumite produse nu suntem nevoiti sa utilizam pungi (de exemplu: pepeni, banane, pomelo, etc.).

Voi ce parere aveti despre pungile bio din magazinele Kaufland si Auchan? Sunteti dispusi sa platiti pentru aceste pungi avand in vedere ca noile pungi nu dauneaza mediului inconjurator?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 COMENTARII

  1. Sigur că nu voi avea nicio problemă să plătesc 10 bani pe o pungă biodegradabilă! Mai avem și copii și poate cândva nepoți care vor trebui să trăiască în mediul pe care noi îl punem lor la dispoziție. Dăm o grămadă de bani pe multe alte rahaturi inutile încât să merite să ne legăm de acest aspect. O inițiativă super! De urmat și de alte magazine!

    • Sunt de acord cu aceste lucruri insa ar fi fost o initiativa si mai buna din partea lor sa suporte aceste cheltuieli, care, sa fim seriosi, sunt nesemnificative pentru ei.
      La Auchan o plasa biodegradabila, firava, care nu va mai putea fi folosita nici macar drept cos de gunoi, costa 1 leu, o sacosa costa 5 lei, preturile sunt destul de mari din punctul meu de vedere.
      In alte tari membre UE, mai civilizate si cu salarii mult mai mari ca la noi, pungile biodegradabile sau sacosele de hartie costa undeva la 1 leu.