Acte necesare pentru inscrierea la liceu

Acte necesare pentru inscrierea la liceu. Dupa aflarea rezultatelor finale la Evaluarea Nationala viitorii liceeni incep demersurile pentru inscrierea la liceul dorit.

In functie de notele obtinute la evaluarea nationala, elevii incep demersurile pentru inscrierea la liceu.

Prima etapa este cea de completare a fiselor de optiuni. De regula completarea fiselor de optiuni care vizeaza inscrierea la liceul dorit in  functie de preferinte se face la inceputul lunii iulie, mai exact in prima saptamana a lunii.

Completarea fiselor pentru repartizarea computerizata se realizeaza cu ajutorul codurilor alocate fiecarui liceu si fiecarei specializari in parte.

Repartizarea elevilor pe institutii de invatamant se face in functie de media notelor obtinute la evaluarea nationala. Dupa repartizare se trece la cea de-a doua etapa si anume, inscrierea propriu-zisa a elevilor admisi in clasa a IX-a.

Inscrierea la liceu se face pe baza unui dosar care trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:

  1. Cerere de inscriere;
  2. Buletinul (daca este cazul) si copie legalizata dupa certificatul de nastere;
  3. Foaia matricola pentru clasele V-VIII;
  4. Adeverinta prin care se atesta notele obtinute la examenul de Evaluare Nationala si media acestora;
  5. Fisa medicala.

Acte necesare pentru inscrierea la liceu. Cu ajutorul acestor documente se face inscrierea la liceu. Dosarul (tip plic de carton) se depune la secretariatul liceului unde elevul a fost repartizat, de regula la jumatatea lunii iulie. Durata pe parcursul careia se pot depunele dosarele de inscriere este cuprinsa de regula intre 4 si 5 zile lucratoare.

Dupa incheierea depunerii dosarului urmeaza perioada de trei zile in care comisia de judeteana de admitere a situatiilor speciale care apar dupa prima etapa de repartizare la liceu (etapa computerizata) dispune la rezolvarea diverselor probleme aparute in timpul inscrierii.

Printre aceastea putem enumera urmatoarele: repartizarea elevilor care nu au depus dosarele in termenul stabilit prin programa inscrierilor la liceu si repartizarea elevilor care au participat sau nu la prima etapa de inscrieri insa nu au fost repartizati in etapa computerizata.

Anul acesta scoala incepe mai devreme pentru elevi astfel, aceasta va incepe pe data de 09 septembrie 2019 si se va incheia pe 12 iunie 2020.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here