Cheile Gradistei- Fundata

Cheile Gradistei- Fundata

Undeva in Romania, in inima muntilor Carpati , un loc de poveste asteapta sa fie vizitat de turisti in fiecare an, indiferent de anotimp. Cheila Gradistei este statiunea montana din tara ce trebuie vizitata cel putin o data in viata. Statiunea este situata in Carpatii de Curbura, judetul Brasov, la aproximativ  5 km de Moieciu si 30 km de orasul Brasov. Statiunea Cheile Gradistei ofera trecatorilor un peisaj superb rupt parca din povesti.

Muntii Carpati au o lungime totala de 1600 km si strabat 6 tari. In tara noastra se regaseste un procent de 54% din lantul Carpatic.

Splendoarea muntilor Bucegi si Piatra Craiului ce se inalta trufas catre cer, maretia padurilor de conifere si linistea locului, pof fi admirate servind un ceai bun, sus pe munte, la Ceainarie. Padurile de conifere se intind de la baza muntilor pana aproape de crestet formand un peisaj mirific, de poveste.

Statiunea poate fi vizitata indiferent de anotimp, splendoarea locului ramanand neschimbata. Daca alegeti sa petreceti cateva zile la Cheila Gradistei, cu siguranta nu veti regreta si veti dori sa va mai intoarceti.

Pentru iubitorii de schi si snowboard, partia Fundata este amenajata cu teleschi si instalatii pentru zapada artificiala. Partia are o lungime de 267 metri, 40 metri latime si o inclinatie de nivel de 25% cu un grad usor spre mediu de dificultate. Partia Moieciu este partia pentru incepatori, cu un grad usor de dificultate, o lungime de 570 metri si o latime de 50 metri, avand ca nivel de inclinatie 20%. La fel ca partia Fundata, aceasta este dotata cu instalatie de teleschi si instalatie pentru zapada artificiala. Pentru persoanele experimentate exista partia de avansati. Aceasta partie are o lungime de 300 metri si prezinta o diferenta de nivel de 70 metri, fiind dotata, de asemenea, cu teleschi si tunuri de zapada artificiala. Aceasta din urma a fost inaugurata acum 3 ani, in anul 2017. Pe partie puteti veni cu echipamentul propriu sau il puteti inchiria din centrul de inchirieri amenajat special pentru turistii care nu detin echipamentele necesare unui sport de iarna.

De asemenea, complexul turistic dispune de teren de fotbal, volei, tenis, paintball,tir cu arcul, iar pentru iubitorii de adrenalina se pot face tururi off road cu masini de teren in care incap 5 persone, plimbari cu ATV-ul, plimbari cu biciclete sau cu trasura trasa de cai. Hotelurile complexului Cheila Gradistei- Fundata va ofera un sejur de lux la preturi accesibile unde puteti profita de relaxare prin sauna, jacuzii si piscina, iar nu in ultimul rand de mancare traditional romaneasca.

In apropiere de Cheile Gradistei se afla Moieciu de Sus, un loc superb cu peisaje la fel de superbe, cu case asezate pe munte si delimitate prin gardulete, cu stadute de munte pe care circula satenii calare pe cai sau cu sanii trase de cai. Un sat de munte nemaipomenit pentru a face o plimbare si pentru a admira maretia locului. Pentru a ajunge in inima muntilor puteti opta pentru o plimbare cu ATV-ul si veti vedea garantat locuri unde natura este neatinsa si spectaculoasa.

Ce locuri mai puteti vizita in apropiere de Cheile Gradistei:

  • Parcul de aventura Cheile Gradistei– 1.3km distanta;
  • Castelul Bran– 8.0 km distanta;
  • Casa Groazei, Bran– 8.0 km distanta;
  • Cetatea Rasnov– 28.0 km distanta;
  • Pestera Valea Cetii,Rasnov– 4.5 km distanta fata de centrul orasului Rasnov;
  • Dino Park, Rasnov– 28.0 km fata de Cheila Gradistei si 3.3 km fata de centrul orasului Rasnov;
  • Brasov– 41.2 km distanta.

Partii in apropiere de Cheile Gradistei:

  • Partia Bran- Zanoaga– 18.2 km distanta.

Statiunea montana Cheile Gradistei- Fundata este un loc minunat in care puteti petrece concediul alaturi de familie si prieteni, oferindu-va peisaje fumoase care sunt completate de linistea locului si de ciripitul pasarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here