Înscriere în clasa pregătitoare 2020-2021

Înscriere în clasa pregătitoare 2020-2021.
In clasa pregătitoare sau clasa 0 se pot înscrie copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani. Mai exact, pot fi înscriși în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârstă de 6 ani in una din următoarele perioade:

– împlinesc vârsta de 6 ani până la data 31.08.2020;

– împlinesc vârsta de 6 ani in intervalul 01.09.2020- 31.12.2020.

Conform Ministerului Educației și Cercetării pot fi înscriși în învățământul primar copiii care nu împlinesc până la data de 31.08.2020 vârstă de 6 ani daca sunt destul de dezvoltați din punct de vedere psihosomatic.

Înscrierea elevilor în clasa pregătitoare presupune completarea unei cereri tip și depunerea acesteia la unitatea de învățământ la care părintele dorește să își înscrie copilul.

In prima etapa cererea se depune la unitatea de învățământ în perioada 04.03.2020- 23.03.2020.

Înscrierea în învățământul primar se realizează în două etape, după cum urmează:

– prima etapa de înscriere se desfășoară în perioada 26 martie- 1 aprilie 2020;

– cea de-a doua etapa de înscriere se desfășoară în perioada 22 aprilie- 15 mai 2020.

Înscriere în clasa pregătitoare 2020-2021.
In cele doua etape de înscrieri, menționate mai sus, urmează să fie procesate cererile de înscriere și repartizarea copiilor în funcție de locurile disponibile la unitatea de învățământ solicitată de tutorele copilului.

Atenție! Cererile de înscriere în clasa pregătitoare se depun la unitatea de învățământ în perioada 04 martie- 23 martie 2020 (prim etapa) și 23 aprilie- 30 aprilie 2020 (a doua etapă).

Cererile de înscriere se pot completa fie online, fie la secretariatul instituției de învățământ.

De ce documente aveți nevoie atunci când depuneți cerere?

Așa cum am precizat și mai sus, cererea poate fi completata și depusă atât online cât și la secretariatul școlii. Astfel, actele de care aveți nevoie in momentul depunerii cererii sunt:

– cererea tip completată;

– copie după buletinul tutorelui;

– copie după certificatul de naștere al copilului.

In situația în care cererea de înscriere a fost completată și depusă online, părintele copilului va trebui sa meargă la unitatea de învățământ pentru a valida cererea și pentru a depune celelalte documente necesare dosarului de înscriere în învățământul primar.

Repartizarea copiilor pe unitățile de învățământ se face la fel că și anul trecut și anume:

– primii repartizați sunt copiii ai căror părinți au optat pentru înscrierea acestora la școala de pe raza căreia sunt domiciliați;

– următorii repartizați sunt copiii ai căror părinți au optat  pentru înscrierea acestora la o altă unitate școlară decât cea de pe raza domiciliului;

– iar ultimii repartizați vor fi copiii ai căror părinți au optat pentru înscrierea la o altă școală decât cea de care aparțin și nu au fost înmatriculați datorita lipsei de locuri. Acești copii vor fi repartizați la școlile de care aparțin.

Repartizarea copiilor în clase se va face aleatoriu, fie prin repartizarea acestora în ordine alfabetică, fie prin tragere la sorti.

Copiii gemeni sau tripleți vor fi repartizați în aceeași clasă sau in clase diferite doar după ce părintele tutore al acestora va depune înainte o cerere prin care va preciza cum sa se procedeze în această situație.

In prezent nu este obligatorie fisa cu vaccinurile copiilor în momentul înscrierii acestora în programul de învățământ deoarece, momentan acestea nu sunt obligatorii.

Update 10.03.2020: Datorita deciziei de suspendare a activitatilor scolare la nivelul gradinitelor, scolilor si universitatilor, Ministerul Educatiei a hotarat amanarea evaluarii psihosomatice a copiilor dar si inscrierea acestora in clasa pregatitoare.

Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare se poate face in continuare online, insa validarea cererii de inscriere va trebui sa se realizeze la scoala.

Termenul limita de inscriere s-a prelungit cu inca o saptamana dupa reinceperea activitatilor scolare (dupa data de 22 martie 2020).

De asemenea, s-au suspendat si evaluarile psihosomatice relizate de psihologi in cadrul gradinitelor. Copiii vor fii evaluati dupa data de 22 martie 2020.

Toate aceste masuri au fost luate de Ministerul Educatiei pentru a preveni raspandirea virusului COVID-19 (coronavirus).

Dacă aveți întrebări despre acest subiect nu ezitați să ne scrieți un mesaj in campul de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here